Groeiplaatsverbetering (Ploffen)

Eind mei zal BoomOntzorging.com beschikken over de Terra-Tree 100 met dit apparaat is het mogelijk eenvoudig verdichte bodemlagen los te breken en voedingstoffen aan de bodem toe te voegen. Het apparaat bestaat uit een lans waarmee verdichte lagen doorbroken worden en tegelijkertijd voedingstoffen vanuit een drukvat aan de bodem kan worden toegevoegd. Het drukvat heeft een inhout van 100 liter en kan eenvoudig naar elke willekeurige locatie verreden worden, hierdoor is het zowel mogelijk groeiplaatsverbetering toe te passen bij een boom als bij grote aantallen bomen. Voor het toedienen van voedingstoffen zal vooraf een bodemanalyse worden gemaakt waaruit opgemaakt kan worden welke voedingselementen het beste aan de bodem kan worden toegevoegd. Voor het losbreken van de bodem en het blijvend verbeteren van de structuur zal er gebruik worden gemaakt van lava, hiermee wordt het poriën volume van de bodem voor een lange periode vergroot waardoor er meer doorwortelbare ruimte ontstaat.

httpv://youtu.be/wlgMLn4knRE