BoomOntzorging.com ondernemer van de dag op WijGelderland

Robert van Stuyvenberg (Boomontzorging.com, Elst)

Robert van Stuyvenberg en Aernout Theunissen hebben het bedrijf van hun oude werkgever overgenomen en zijn verder gegaan onder de nieuwe naam Boomontzorging.com in Elst. Het bedrijf levert boomverzorging en advisering.

boomontzrg1.jpg

 

Wie ben ik

Ik ben Robert van Stuyvenberg, 27 jaar en opgegroeid in Elst, Gelderland.

Ik heb het meest geleerd bij Helicon Opleidingen, Nijmegen en IPC groene ruimte in Schaarsbergen. Hiervoor heb ik gewerkt bij Arbori-Arnhem, boomverzorging & advisering.

 

Wat is uw belangrijkste inspiratiebron?

Mijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn onze opdrachtgevers, het dagelijks oplossingen bedenken voor hun vraagstukken vind ik een leuke uitdaging.

 

Voor welke ondernemer heeft u bewondering?

Ik heb bewondering voor onze goede collega Koen Zeeland “Van Zeeland Groen”. Hij heeft onlangs een zwaar ongeluk gehad tijdens de uitvoering van kapwerkzaamheden. Ondanks zijn blijvende invaliditeit heeft hij een enorme drive om zijn bedrijf voor te zetten. Voor dit doorzettingsvermogen heb ik diep respect.

 

boom2.jpg

 

Bedrijf CV

Samen met Aernout Theunissen ben ik eigenaar van BoomOntzorging.com. We zijn het bedrijf gestart in maart 2012 in Elst. Wij doen boomverzorging en advisering.

 

Waarom bent u het bedrijf gestart?

Door het stoppen van één van de oudste boomverzorgingsbedrijven Arbori-Arnhem Boomverzorging & Advisering ontstond de kans om onder een nieuwe naam de activiteiten voort te zetten. BoomOntzorging.com voert werkzaamheden uit op het gebied van inventarisatie, onderzoek en advies, snoeien en vellen.

 

Hoe komt u aan uw klanten?

Via onze website proberen wij naast informatie over ons bedrijf ook een inzicht te geven in de manier van uitvoering van onze bedrijfsactiviteiten. Op deze uitgebreide informatie krijgen we vaak positieve reacties. Opdrachtgevers zijn hierdoor goed op de hoogte hoe de uitvoering van de werkzaamheden gaat plaatsvinden. Daarnaast proberen we onze opdrachtgevers te “ontzorgen”. Dit houd in dat wij zoveel mogelijk werk voor een opdrachtgever uit handen proberen te nemen. Een goed voorbeeld hiervan is het “BoomOntzorgingsplan” voor instellingen, landgoederen en ieder ander die veel bomen in beheer heeft. Met dit plan zorgen wij voor alles op boomgebied, hierbij valt te denken aan het uitvoeren van boominspecties, snoeiwerkzaamheden en het opruimen van stormschade voor een vast bedrag per jaar. Deze dienstverlening proberen wij door het persoonlijk benaderen van mogelijke opdrachtgevers in de markt te zetten.

 

Wat is uw meest succesvolle dienst?

Vooral op het gebied van onderzoek en advies zijn wij onderscheidend ten opzichte van de concurrentie. Door uitvoering van snoei- en kapwerkzaamheden te combineren met de dienstverlening op het gebied van onderzoek en advies zijn adviezen altijd praktisch uitvoerbaar en zijn wij goed op de hoogte van de technische mogelijkheden.

 

Boomontzorg1.jpg

 

Wat is uw laatste grote investering geweest?

Onlangs hebben we een eigen hoogwerker gekocht welke zowel bij de uitvoering van snoei- en kapwerkzaamheden als bij het nader boomtechnisch onderzoek bij bomen ingezet kan worden. Bijvoorbeeld het inspecteren van holtes op hoogte kan hierdoor veilig en eenvoudig worden uitgevoerd.

Wat is uw laatste grote succes?

Onze grootste succes is denk ik toch wel de groei die we de afgelopen twee jaar hebben doorgemaakt, door slimme investeringen in materieel en onderzoeksapparatuur, zijn  we in de afgelopen twee jaar van één van de vele spelers in de boomverzorgingswereld gegroeid naar een geduchte concurrent voor de grotere bedrijven.

 

En tegenvaller?

De grootste tegenvaller hebben we gehad bij de aanschaf van een machine voor het opheffen van verdichting rond bomen en het toedienen van voedingsstoffen. Grote technische problemen na levering hebben een extra investering gekost om de apparatuur eindelijk goed te laten functioneren. Inmiddels hebben we er gelukkig een paar projecten mee af kunnen ronden.

 

Waar heeft u het laatste het meest fors op bezuinigd, en waarom?

We proberen de vaste lasten zo laag mogelijk te houden door continue scherp te zijn bij het afsluiten van verzekeringen, abonnementen en andere terugkomende kosten.

 

Hoe ziet u de toekomst?

De toekomst zien wij positief tegemoet. Boomonderhoud en beheer blijven ondanks de crisis en bezuinigingen bij het rijk van belang. Door goede oplossingen te bedenken voor boom gerelateerde vragen proberen we onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie.

http://www.wijgelderland.nl/nieuws-overzicht/robert-van-stuyvenberg-boomontzorgingcom-elst/#.U0wvt42KDmI

Bron: Wijgelderland.nl