U kunt bij BoomOntzorging.com terecht voor het specialistisch laten verwijderen van eikenprocessierupsen

De eikenprocessievlinder/-rups

De eikenprocessievlinder is een nachtvlinder die van nature in Nederland voorkomt. De aantallen waarin deze vlinder voorkomt is sinds 2007 sterk gestegen.

In de het begin van de lente komen de eitjes van deze vlinder uit en gaan de rupsen ‘s nachts op zoek naar voedsel (jong eikenblad). Als de rupsen gaan vervellen gaan ze bij elkaar zitten, veelal aan de zonzijde van de boom in de vorm van een nest.  Deze nesten zijn zichtbaar als een bol van rupsen, vervelling en uitwerpselen omgeven door spinsel.

Vanaf het derde levensstadium produceren de rupsen kleine brandharen. Contact met deze haren door mens of dier kan leiden tot een vervelende irritatie van de huid. Dit kan zich uiten in roodheid, jeuk en een branderig gevoel. Voor mensen die extra gevoelig zijn voor de gifstoffen van de brandharen kunnen de gevolgen ernstiger zijn, zoals hartklachten, luchtwegproblemen of zelfs shock. Voor meer achtergrondinformatie verwijzen wij u door naar de website van Nature Today.

Waarom nesten verwijderen

De brandharen van de rupsen blijven lang actief (tot wel 7 jaar). Daarbij blijven de oude nesten na verpopping in de boom hangen. Deze zullen op den duur uit de bomen vallen, met mogelijke overlast tot gevolg.

Hoe verwijderen wij de nesten

Met een industriële stofzuiger, speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van eikenprocessierupsen, zuigen we de nesten, inclusief alle brandharen, uit de boom. Dit gebeurt met minimale kans op verspreiding van de brandharen. Vervolgens worden de stofzuigerzakken afgesloten en op de juiste wijze vernietigd.

Bij lage nesten tot ca. 6 meter hoogte kan het wegzuigen vanaf de grond worden uitgevoerd. Wanneer de nesten hoger in de boom aanwezig zijn, voeren we dit uit m.b.v. een autohoogwerker of klimmend als de boom niet met een hoogwerker bereikbaar is.

Kosten

Binnen de grenzen van onderstaande Gemeenten handteren wij vaste tarieven voor het verwijderen van eikenprocessierupsen. In de tabel kunt u terugzien wat de kosten zijn. Via het contactformulier “Eikenprocesssierups” of door telefonisch contact met ons op te nemen kunt u een aanvraag doen voor het verwijderen van eikenprocessierupsen; wij wij zullen u binnen 24 uur een offerte toesturen op basis van de aangeleverde gegevens. Bij akkoord zullen de nesten binnen 1 week worden verwijderd. Voor verdere vragen of het verwijderen van nesten buiten de aangegeven gemeenten, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Boomhoogte/ bereikbaarheid1ste boom2de boom> 3de boom
1-3 nesten tot max 6 meter hoogte€ 180,00 incl. BTW
€ 90,00 incl. BTW€ 75,00 incl. BTW
4-6 nesten tot max 6 meter hoogte€ 210,00 incl. BTW€ 105,00 incl. BTW€ 90,00 incl. BTW
1-3 nesten hoger dan 6 meter bereikbaar met hoogwerker€ 265,00 incl. BTW€ 145,00 incl. BTW€ 130,00 incl. BTW
4-6 nesten hoger dan 6 meter bereikbaar met hoogwerker€ 285,00 incl. BTW€ 165,00 incl. BTW€ 145,00 incl. BTW
1-3 nesten Hoger dan 6 meter niet bereikbaar met hoogwerkerOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag
4-6 nesten Hoger dan 6 meter niet bereikbaar met hoogwerkerOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag

Wanneer u twijfelt over de bereikbaarheid van de boom met onze hoogwerker (afmeting van een grote bestelbus) dan kunt u altijd even contact opnemen zodat wij de situatie in kunnen schatten via bijvoorbeeld een foto’s of Google.

Bij grotere aantallen nesten en/ of bomen kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen zodat we een specifieke prijsaanbieding kunnen opstellen.