Je kunt bij BoomOntzorging.com terecht om de rupsen van de eikenprocessierups te laten verwijderen

De eikenprocessierups

De eikenprocessierups is een nachtvlinder die onder meer in Nederland voorkomt. Het aantal eikenprocessierups motten is sinds 2007 sterk gestegen.

In het voorjaar komen de eitjes van de vlinder uit en gaan de rupsen ’s nachts op zoek naar voedsel (jonge eikenbladeren). Als de rupsen verpoppen, verzamelen ze zich in een nest dat aan de zonnige kant van de boom hangt. Deze nesten zien eruit als ballen vol rupsen, vervellingen en uitwerpselen omgeven door zijde.

Vanaf de derde levensfase maken de rupsen kleine brandharen aan. Direct contact met deze haren kan huidirritatie veroorzaken bij zowel mens als dier. Dit kan zich uiten in de vorm van roodheid, jeuk en een branderig gevoel op de huid. De gevolgen kunnen ernstiger zijn, vooral voor mensen die erg gevoelig zijn voor de gifstoffen in het brandende haar. Deze gevolgen kunnen zijn: hartproblemen, ademhalingsproblemen of zelfs een shock. Meer informatie is te vinden op de website van Nature Today .

Waarom moet je de nesten verwijderen?

De brandharen van de rupsen blijven zeer lang actief (tot wel 7 jaar). Na verpopping blijven de nesten in de boom. De nesten vallen na verloop van tijd uit de boom en kunnen overlast veroorzaken.

Hoe verwijderen we de nesten

Met een industriële stofzuiger die speciaal is ontwikkeld voor het verwijderen van eikenprocessierups, zuigen we de nesten inclusief alle brandharen op. Daarna worden de stofzuigerzakken goed gesloten en vernietigd. Een andere metode die wij aanbieden is het fixeren van de nesten met Catefix. Met dit biologisch fixeermiddel worden nesten en brandharen gefixeerd waardoor deze geen overlast meer kunnen veroorzaken. Behandelde nesten blijven bij deze methode wel in de boom aanwezig.

Bij nesten tot een hoogte van 6 meter kan de afzuiging vanaf de grond plaatsvinden. Als de nesten hoger zijn dan 6 meter, worden de nesten verwijderd met een autohoogwerker. Als de boom niet bereikbaar is met een autohoogwerker, worden de nesten verwijderd door te klimmen.

kosten

In de twee onderstaande tabellen zijn de kosten voor het wegzuigen en afvoeren van de nesten opgenomen en de kosten voor het behandelen van de nesten met Catefix. Voor een afspraak kunt u het contactformulier “Eikenprocesssierups”  invullen of ons telefonisch benaderen via 06 156 998 52. We sturen u binnen 24 uur een kostenraming, op basis van de verstrekte gegevens. Op afspraak kunnen de nesten binnen een week worden verwijderd. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wegzuigen en afvoeren eikenprocessierupsen
Voorrijkosten€ 1,75 p/km incl. BTW vanuit onze vestiging Herveld
Wegzuigen en afvoeren nesten
Boomhoogte/ bereikbaarheid1ste boom2de boom> 3de boom
1-3 nesten tot max 6 meter hoogte€ 195,00 incl. BTW
€ 100,00 incl. BTW€ 87,50 incl. BTW
4-6 nesten tot max 6 meter hoogte€ 225,00 incl. BTW€ 115,00 incl. BTW€ 100,00 incl. BTW
1-3 nesten hoger dan 6 meter bereikbaar met hoogwerker€ 285,00 incl. BTW€ 155,00 incl. BTW€ 140,00 incl. BTW
4-6 nesten hoger dan 6 meter bereikbaar met hoogwerker€ 295,00 incl. BTW€ 175,00 incl. BTW€ 155,00 incl. BTW
1-3 nesten Hoger dan 6 meter niet bereikbaar met hoogwerkerOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag
4-6 nesten Hoger dan 6 meter niet bereikbaar met hoogwerkerOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag
Fixeren nesten met Catefix
Voorrijkosten€ 1,75 p/km incl. BTW vanuit onze vestiging Herveld
Fixeren nesten met Catefix
Boomhoogte/ bereikbaarheid1ste boom2de boom> 3de boom
1-3 nesten tot max 6 meter hoogte€ 155,00 incl. BTW
€ 80,00 incl. BTW€ 65,00 incl. BTW
4-6 nesten tot max 6 meter hoogte€ 195,00 incl. BTW€ 95,00 incl. BTW€ 75,00 incl. BTW
1-3 nesten hoger dan 6 meter bereikbaar met hoogwerker€ 240,00 incl. BTW€ 125,00 incl. BTW€ 100,00 incl. BTW
4-6 nesten hoger dan 6 meter bereikbaar met hoogwerker€ 275,00 incl. BTW€ 135,00 incl. BTW€ 110,00 incl. BTW
1-3 nesten Hoger dan 6 meter niet bereikbaar met hoogwerkerOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag
4-6 nesten Hoger dan 6 meter niet bereikbaar met hoogwerkerOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag

Mocht u twijfels hebben over de bereikbaarheid van de boom met onze hoogwerker (afmeting grote bestelauto), dan kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen zodat wij de situatie kunnen inschatten, bijvoorbeeld via een foto of Google.

Voor een groter aantal nesten en / of bomen kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen zodat wij een individuele prijsofferte kunnen opstellen