Je kunt bij BoomOntzorging.com terecht om de rupsen van de eikenprocessierups te laten verwijderen

De eikenprocessierups

De eikenprocessierups is een nachtvlinder die onder meer in Nederland voorkomt. Het aantal eikenprocessierups motten is sinds 2007 sterk gestegen.

In het voorjaar komen de eitjes van de vlinder uit en gaan de rupsen ’s nachts op zoek naar voedsel (jonge eikenbladeren). Als de rupsen verpoppen, verzamelen ze zich in een nest dat aan de zonnige kant van de boom hangt. Deze nesten zien eruit als ballen vol rupsen, vervellingen en uitwerpselen omgeven door zijde.

Vanaf de derde levensfase maken de rupsen kleine brandharen aan. Direct contact met deze haren kan huidirritatie veroorzaken bij zowel mens als dier. Dit kan zich uiten in de vorm van roodheid, jeuk en een branderig gevoel op de huid. De gevolgen kunnen ernstiger zijn, vooral voor mensen die erg gevoelig zijn voor de gifstoffen in het brandende haar. Deze gevolgen kunnen zijn: hartproblemen, ademhalingsproblemen of zelfs een shock. Meer informatie is te vinden op de website van Nature Today .

Waarom moet je de nesten verwijderen?

De brandharen van de rupsen blijven zeer lang actief (tot wel 7 jaar). Na verpopping blijven de nesten in de boom. De nesten vallen na verloop van tijd uit de boom en kunnen overlast veroorzaken.

Hoe verwijderen we de nesten

Met een industriële stofzuiger die speciaal is ontwikkeld voor het verwijderen van eikenprocessierups, zuigen we de nesten inclusief alle brandharen op. Daarna worden de stofzuigerzakken goed gesloten en vernietigd.

Bij nesten tot een hoogte van 6 meter kan de afzuiging vanaf de grond plaatsvinden. Als de nesten hoger zijn dan 6 meter, worden de nesten verwijderd met een autohoogwerker. Als de boom niet bereikbaar is met een autohoogwerker, worden de nesten verwijderd door te klimmen.

kosten

In de tabel ziet u de kosten. U kunt informeren naar het verwijderen van eikenprocessierupsen via het contactformulier “Eikenprocesssierups” of telefonisch. We sturen u binnen 24 uur een kostenraming op basis van de verstrekte gegevens. Op afspraak kunnen de nesten binnen een week worden verwijderd. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voorrijkosten€ 1,25 p/km incl. BTW vanuit onze vestiging Herveld
Boomhoogte/ bereikbaarheid1ste boom2de boom> 3de boom
1-3 nesten tot max 6 meter hoogte€ 180,00 incl. BTW
€ 90,00 incl. BTW€ 75,00 incl. BTW
4-6 nesten tot max 6 meter hoogte€ 210,00 incl. BTW€ 105,00 incl. BTW€ 90,00 incl. BTW
1-3 nesten hoger dan 6 meter bereikbaar met hoogwerker€ 265,00 incl. BTW€ 145,00 incl. BTW€ 130,00 incl. BTW
4-6 nesten hoger dan 6 meter bereikbaar met hoogwerker€ 285,00 incl. BTW€ 165,00 incl. BTW€ 145,00 incl. BTW
1-3 nesten Hoger dan 6 meter niet bereikbaar met hoogwerkerOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag
4-6 nesten Hoger dan 6 meter niet bereikbaar met hoogwerkerOp aanvraagOp aanvraagOp aanvraag

Mocht u twijfels hebben over de bereikbaarheid van de boom met onze hoogwerker (afmeting grote bestelauto), dan kun je te allen tijde contact met ons opnemen zodat wij de situatie kunnen inschatten, bijvoorbeeld via een foto of Google.

Voor een groter aantal nesten en / of bomen kunt u te allen tijde vrijblijvend contact met ons opnemen zodat wij een individuele prijsofferte kunnen opstellen