Bomenwacht

Een bomenwacht is een boomdeskundige die vooraf en tijdens de werkzaamheden een adviserende functie heeft met betrekking tot de bomen en hun groeiplaats . Deze bomenwacht volgt nauwlettend alle stappen in het bouwproces waarbij de te behouden bomen schade op zouden kunnen lopen. Het monitoren van de conditie maar ook het bijwonen van bouwvergaderingen en het vakkundig inkorten van wortels of takken vallen onder de activiteiten van zo’n bomenwacht.

Het grote voordeel door de inzet van een BoomOntzorging-bomenwacht is dat alle eventuele te nemen maatregelen voor het behoud van de boom in eigen beheer uitgevoerd kunnen worden en u daardoor als eigenaar/beheerder van de bomen verzekerd bent van deskundige begeleiding ter plaatse, heldere communicatie en snelle inzetbaarheid.

Afhankelijk van de locatie en mogelijk specifieke wensen kunnen wij zowel een European Treeworker als European Tree Technician als bomenwacht op uw project inzetten. Voor referenties bij zowel overheden als grote aannemers kunt u contact met ons opnemen.