In 2020 heeft BoomOntzorging.com wederom het verwijderen van zieke bomen verzorgd. In de meeste gevallen ging het om iepen welke zijn aangetast door de iepziekte. Doordat deze ziekte zich snel via wortelcontact of via de iepenspintkever kan verspreiden worden meldingen van iepziekte zo snel mogelijk beoordeeld en wanneer vast staat dat de boom is aangetast, de boom binnen één week na melding verwijderd. Om verspreiding door transport tegen te gaan wordt zoveel mogelijk ter plaatse versnipperd en stamhout ter plaatse geschild. Ook de stobbe wordt tot onder het maaiveld geschild om te voorkomen dat de iepenspintkever hierin blijft overleven. Vrijkomend stamhout blijft in eigendom van de Gemeente Arnhem en wordt bij de rondhoutveiling geveild. Deze duurzame houtsoort is populair onder meubelmakers en houtbewerkers. Vrijkomende houtsnippers worden in de nabije omgeving gebruikt voor verwarmen van bedrijfsruimtes.

Bij grotere iepen wordt er gebruik gemaakt van een verreiker met velkop of telekraan om schade aan beplantingen en de omgeving te voorkomen. Kleinere bomen worden vaak m.b.v. een hoogwerker of als de boom niet bereikbaar is met een hoogwerker klimmend verwijderd.

Naast het verwijderen van zieke iepen zijn er ook enkele wilgen welke zijn aangetast door de watermerkziekte en enkele esdoorn waarbij roetschorsziekte is geconstateerd verwijderd.