Nieuwe kraaningevoerde versnipperaar in gebruik genomen

Verwijderen eikenprocessierupsen

Overname Betula Boomverzorging

BoomOntzorging.com heeft per 1 januari 2019 de activiteiten van Betula boomverzorging overgenomen. Met deze stap hopen wij onze specifieke dienstverlening op gebied van boomverzorging, onderzoek en advies nog verder uit te breiden. De twee eigenaren van Betula boomverzorging zullen binnen BoomOntzorging.com een nieuwe rol gaan vervullen.

Nic van der Velden zal zijn kennis gaan inzetten op het gebied van inventarisatie en advies m.b.t. flora en fauna. Met deze kennis kunnen wij naast het advies omtrent bomen en bouwen ook een meerwaarde bieden op het gebied van flora en fauna.

Niek ten Cate zal zichtbaar worden in de werkvoorbereiding en aansturing van de uitvoerende werkzaamheden binnen BoomOntzorging.com. Ook zal hij zijn activiteiten als trainer op het vlak van bosbouw en boomverzorging voortzetten.

De klanten van Betula boomverzorging hopen wij ook in deze nieuwe situatie van dienst te kunnen zijn.

 

Vacature assistent boomverzorger

Voor uitbreiding van onze uitvoerende werkzaamheden zijn wij op zoek naar:

Assistent boomverzorgers (BBL)

Functie:

Als assistent boomverzorger binnen ons bedrijf zal je samen met een collega snoei-, kap- en plantwerkzaamheden uitvoeren. Je collega zal in het bezit zijn van het vakcertificaat European Tree Worker waardoor hij een uitgebreide kennis over bomen kan overdragen. In de functie van assistent boomverzorger ga je vanaf september 1 dag in de week naar school om de BBL opleiding Boomverzorging/ ETW niveau 3 of 4 te volgen en binnen twee jaar klaar te zijn voor het examen tot European Tree Worker.

Profiel:

  • Je hebt interesse in bomen en affiniteit met buiten werken
  • Je vindt werken op hoogte een uitdaging
  • Je beschikt voor Rijbewijs B (BE is een pré)
  • Je bent klantvriendelijk ingesteld
  • Je bent een echte teamplayer
  • Woonachtig in de regio Arnhem- Nijmegen en de mogelijkheid om zelfstandig naar onze bedrijfslocatie in Herveld te komen.

Wat bieden wij

  • Een plek als leerbedrijf voor je European Tree Worker opleiding
  • Beloning conform cao hoveniers en groenvoorziening
  • Afwisselend werk in kleinschalige projecten
  • Werken binnen een enthousiast team van boomverzorgers/ boomtechnisch adviseurs

 

Ben jij diegene die ons team wil versterken en pas je binnen bovenstaand profiel, stuur dan een email met cv naar r.vanstuyvenberg@boomontzrging.com t.a.v. Robert van Stuyvenberg (tel. 0615699852)

Nieuwe trekker in gebruik genomen

uitgebroken plakoksel met kroonanker

Kroonanker bewijst zijn nut!

Schade voorkomen door dynamisch kroonanker

Bij een monumentale beuk op het terrein van vegetarisch woonpark Ommershof heeft BoomOntzorging.com in 2014 een dynamisch kroonanker geplaatst om schade bij het uitbreken van één van de aanwezige plakoksels te voorkomen. Enkele weken geleden is het verankerde kroondeel inderdaad bezweken en heeft het kroonanker gezorgd dat deze niet op het naastgelegen gebouw is gevallen. Het kroondeel kon schadevrij worden verwijderd. Doordat de stam diverse “verse” scheuren liet zien is besloten de gehele boom te verwijderen.

 

BoomOntzorging in actie bij werkzaamheden rond monumentale platanen in Arnhem

Afgelopen weken is BoomOntzorging.com actief geweest als bomenwacht bij werkzaamheden die plaatsvonden rond 3 monumentale platanen in Arnhem.

Bij de herinrichting van een deel van de Weerdjesstraat in Arnhem is het behoud van 3 monumentale platanen van groot belang.

Als bomenwacht is BoomOntzorging actief bij de werkzaamheden die rond deze drie bomen plaatsvinden. Naast de civiele werkzaamheden die plaatsvinden is er rond de bomen grondwisseling  toegepast waarbij de oude grond is weggezogen en er nieuwe bomengrond is aangebracht. Tijdens het grondzuigen is dagblad de Gelderlander langs geweest en heeft onze collega Tim van der Kracht geïnterviewd over de werkzaamheden.

Artikel De Gelderlander

BoomOntzorging.com in de Gelderlander

Verjonging beukenlaan Schelmseweg Arnhem in de Gelderlander

Aernout Theunisen is geïnterviewd door de Gelderlander over de verjonging die het Geldersch landschap gaat uitvoeren bij een deel van de oude beukenlaan langs de Schelmseweg in Arnhem

 Online artikel in de Gelderlander


European Tree Technician

Inmiddels twee mensen met het vakcertificaat European Tree Technician bij BoomOntzorging.com!

Naast Aernout Theunissen is Robert van Stuyvenberg inmiddels ook in het bezit van het vakcertificaat European Tree Technician. Nadat vorige week de diverse examen onderdelen waren afgerond is vandaag de uitslag binnen gekomen waaruit bleek dat de examen onderdelen met voldoende resultaat waren afgelegd. Het vakcertificaat European Tree Technician wordt uitgegeven door de European Arboricultural Council (EAC) en staat voor gedegen kennis en vaardigheden als allround boomdeskundige. Naast de werkzaamheden die wij al uitvoerde op het gebied van boomtechnisch onderzoek en advies kunnen met dit vakcertificaat onze diensten verder uitbouwen waarbij aantoonbare deskundigheid van belang is. Bij boomconflicten, advies richting opdrachtgevers of het begeleiden van boomprojecten kan het inschakelen van een aantoonbaar deskundig persoon vaak het verschil maken.

European Tree Technician

Nu ook European Tree Technician

Half maart 2017 heeft Aernout Theunissen het examen afgelegd voor het vakcertificaat ‘European Tree Technician’ (ETT) en is daarvoor geslaagd. Het vakcertificaat European Tree Technician wordt uitgegeven door de European Arboricultural Council (EAC) en staat voor gedegen kennis en vaardigheden als allround boomdeskundige.

Hoewel BoomOntzorging.com al vele jaren actief is op het gebied van specialistisch boomtechnisch onderzoek, expertises, boomtechnisch advies en het begeleiden van boomprojecten, neemt de vraag naar het vakcertificaat ETT bij opdrachtgevers toe. Door dit certificaat nu zelf in huis te hebben kunnen wij nu ook in deze behoefte van opdrachtgevers voorzien. Naast het European Tree Technician is Aernout Theunissen ook taxateur voor houtige gewassen bij de NVTB en European Treeworker.

European Treeworker

Nieuwe European Treeworker per 1 maart in dienst bij BoomOntzorging.com

Per 1 maart is Tim van der Kracht ons team komen versterken. Met zijn ruime ervaring binnen de boomverzorging en het vakcertificaat ‘European Tree Worker’ (ETW) kunnen wij onze activiteiten verder uitbouwen. Tim zal binnen BoomOntzorging.com als voorman bij de uitvoering zichtbaar zijn en in het onderzoek zal Tim zich bezig houden met het uitvoeren van boomveiligheidscontroles en inventarisaties.

Jensen houtversnipperaar

Nieuwe snippercombinatie in gebruik

BoomOntzorging.com heeft geïnvesteerd in een nieuwe Jensen houtversnipperaar en Volkswagen crafter snipper kipper . Deze tweede versnippercombinatie heeft een capaciteit van 19 cm en opvang volume van ca. 7 m3.  Deze combinatie zal vooral ingezet worden bij werkzaamheden op grotere afstanden en bij particuliere opdrachtgevers.

 

 

 

Benefit of trees

Vacature European Treeworker

Nieuwe medewerker

Na een proefperiode is Gideon Swensen begin maart bij BoomOntzorging.com in dienst gekomen. Gideon komt u binnen de uitvoeringtak van ons bedrijf tegen, waarbij hij een waardevolle aanvulling is voor het team. Gideon zal zich vooral richten op het verwerken van snoeihout en als grondman assisteren bij klimwerkzaamheden.

Picus3

Van stabiliteitsonderzoek naar vellen

Prov Utrecht N411 es

Van stabiliteitsonderzoek naar vellen

Recent heeft BoomOntzorging.com een es verwijderd waarbij vorig jaar een stabiliteitsonderzoek was uitgevoerd. De uitslag van de Picus3- geluidstomograaf en de stobbe zijn nu goed te vergelijken,  zichtbaar is dat meting van de Picus3- geluidstomograaf een goed beeld van de werkelijkheid geeft.

Watergeven seizoen 2016 weer van start gegaan.

BoomOntzorging.com is weer van start gegaan met het watergeven van jonge bomen en hagen voor diverse overheden. Heeft u ook een aantal bomen aangeplant, wij rekenen u graag voor wat de kosten zijn voor het watergeven per gift of geheel ontzorgd voor het hele seizoen.

Watergeven

Watergeven

BoomOntzorging.com is verhuisd

Per heden is BoomOntzorging.com verhuisd. Ons nieuwe post en bezoekadres is Kerkstraat 7 in Herveld.

Adresgegevens

Kerkstraat 7
6674 AS Herveld

BoomOntzorging.com neemt mobiele stobbenfrees in gebruik

BoomOntzorging.com heeft recentelijk een mobiele stobbenfrees in gebruik genomen. Deze frees met hoge freescapaciteit heeft een minimale breedte van 80 cm en kan hiermee in nagenoeg elke tuin komen. Doordat de machine op banden staat zullen er geen sporen worden gereden.

 

foto 11

Gemeente Overbetuwe past omgevingsvergunning kappen aan

Voor de meeste bomen hoeft u geen omgevingsvergunning meer aan te vragen (voorheen kapvergunning). Alleen als u een houtopstand (meestal een boom) wilt kappen die op de ‘Lijst van monumentale en waardevolle bomen’ staat dient u een omgevingsvergunning aan te vragen. Of uw boom op de lijst staat kunt u zien via de viewer. Van kappen kan ook sprake zijn als er zeer drastisch wordt gesnoeid, bijvoorbeeld het verwijderen van de kroon uit een boom.

Nieuwe medewerker

BoomOntzorging.com verzorgd taxaties met de NVTB methode

Aernout Theunissen is afgelopen donderdag geslaagd voor de vaktest van de NVTB en heeft hiermee laten zien voldoende kennis te hebben om bomen op de juiste wijze te taxeren. De NVTB (Nederlandse Vereniging van Taxateurs van Bomen) is een groeiende en evoluerende vereniging van gemotiveerde en kritische boomdeskundigen. Sinds 1993 brengen haar leden op een professionele en onafhankelijke wijze schades aan bomen of boomgroepen in beeld, uitgedrukt in geld. Die leden zijn erkende taxateurs en onafhankelijke boomdeskundigen die naast het taxeren ook advies over bomen geven. Ze doen dat voor gemeenten en provincies, Rijkswaterstaat, wegbeheerders, hoveniers en particulieren. Maar ook verzekeringsmaatschappijen en expertisebureaus weten de weg naar de NVTB steeds beter te vinden.

Picus3

BoomOntzorging.com in De Gelderlander

BoomOntzorging.com heeft in opdracht van de Gemeente Arnhem diverse oude beuken langs de Schelmseweg onderzocht. De Gelderlander heeft een interview opgenomen met Aernout Theunissen en hier een artikel over gepubliceerd. Door onderstaande foto te klikken kunt een beknopte versie van het artikel lezen wat in de krant van woensdag 11 maart heeft gestaan.

 

klik hier om het artikel van De Gelderlander te lezen.